Allview.ro și partenerii noștri digitali folosesc cookies și tehnologii similare (împreuna "Tehnologii") pentru a stoca și accesa informații pe dispozitivul tau. Unele sunt absolut necesare pentru a vă oferi un site sigur și functional. În schimb, cele opționale opționale / neesențiale fac posibilă cea mai bună experiență de utilizator. Tehnologiile opționale permit măsurarea audienței site-ului, afișarea publicității personalizată pe site-uri terțe, bazate pe profilul dvs., urmărirea locației dvs., pentru a efectua campanii de marketing specifice și pentru a personaliza conținutul site-ului nostru în funcție de utilizarea dvs. Prin aceste Tehnologii, vom colecta informații, cum ar fi interacțiunea cu site-ul nostru, preferințele dvs. și obiceiurile de navigare..

Confirmă selecțiile mele

X5 Soul – pierwszy smartfon z systemem Android wyposażony w technologię rozpoznawania twarzy Deep Face ID

26-03-2018

26.03.2017 – X5 Soul, nadchodzący flagowiec Allview, będzie wyposażony w najbezpieczniejszą technologię ochrony prywatności dla smartfonów: zaawansowany algorytm rozpoznawania twarzy (Deep Face ID) i stanie się pierwszym smartfonem w portfolio Allview posiadającym tę funkcję. Dzięki wykorzystaniu tej technologii, telefon nie będzie już potrzebował czytnika odcisków palców.

Aparat IR nowego X5 Soul jest w stanie wykryć głębokość obrazu i jest dedykowany do rozpoznawania twarzy. Kontur twarzy użytkownika jest odczytywany za pomocą dedykowanego projektora podczerwieni i czujnika zbliżeniowego IR. Ponadto, dzięki algorytmom przetwarzania sztucznej inteligencji, przedstawiają one szczegółową i dokładną mapę 3D twarzy użytkownika.

Technologia rozpoznawania twarzy oparta na podczerwieni posiada wiele zalet, podczas gdy detekcja jest równie precyzyjna zarówno przy normalnym oświetleniu, jak i w całkowitej ciemności. Dodatkowo, Jeśli użytkownik nosi okulary, chroniąc się przed słońcem, deszczem i wiatrem, mapa 3D jego twarzy zostanie utworzona z taką samą dokładnością i szczegółowością. Ponadto, jeśli użytkownik ma zamknięte oczy lub obraz twarzy jest skanem, telefon nie przyzna dostępu, zapewniając maksymalną ochronę danych i bezpieczeństwo.

X5 Soul będzie pierwszym smartfonem marki wykorzystującym technologię sieci neuronowych oraz będzie wyposażony w nowy procesor MediaTek, oparty na architekturze Cortex-A73.

O marce Allview

Marka Allview została utworzona w 2004 i jest obecna na wielu rynkach europejskich w tym w Polsce, Rumunii, Bułgarii, Niemczech, Hiszpanii, na Węgrzech, Holandii, Mołdawii, Serbii, Czarnogórze, Macedonii, Bośni i Hercegowinie, Czechach, Malcie, Cyprze, Grecji, Litwie, Słowenii, Łotwie i Estonii.
Wartość naszej firmy oraz zaufanie klientów budujemy poprzez bezkompromisowe podejście do jakości naszych produktów, szerokie i stale powiększające się portfolio telefonów, smartfonów, tabletów i dedykowanych akcesoriów oraz kompleksową obsługę posprzedażową.