Allview.ro și partenerii noștri digitali folosesc cookies și tehnologii similare (împreuna "Tehnologii") pentru a stoca și accesa informații pe dispozitivul tau. Unele sunt absolut necesare pentru a vă oferi un site sigur și functional. În schimb, cele opționale opționale / neesențiale fac posibilă cea mai bună experiență de utilizator. Tehnologiile opționale permit măsurarea audienței site-ului, afișarea publicității personalizată pe site-uri terțe, bazate pe profilul dvs., urmărirea locației dvs., pentru a efectua campanii de marketing specifice și pentru a personaliza conținutul site-ului nostru în funcție de utilizarea dvs. Prin aceste Tehnologii, vom colecta informații, cum ar fi interacțiunea cu site-ul nostru, preferințele dvs. și obiceiurile de navigare..

Confirmă selecțiile mele

Allview wspiera przedsiębiorczość nowym X4 Soul Vision, smartfonem wyposażonym w przenośny, laserowy projektor

19-10-2017

X4 Soul Vision zmieni definicję spotkań biznesowych oraz wieczorów z przyjaciółmi

19.10.2017 - Allview, Europejska marka smartfonów i tabletów, obecna na rynku od ponad 13 lat, wprowadza na rynek X4 Soul Vision, urządzenie z wbudowanym projektorem laserowym wysokiej rozdzielczości, idealne narzędzie podczas spotkań biznesowych oraz do oglądania filmów, gdziekolwiek jesteś.

Projektowany obraz składa się z 30 milionów pikseli emitowanych na sekundę i cechuje się wysokim współczynnikiem kontrastu wynoszącym aż 5000:1, dla porównania projektory wykorzystujące technologię DLP charakteryzują się kontrastem wynoszącym 400:1.

“Allview jest europejskim modelem przedsiębiorczości w dziedzinie technologii, dlatego świetnie rozumiemy jak ważna jest wydajność i dynamika prezentacji. Chcemy wspierać młodych przedsiębiorców, dostarczając im innowacyjnych produktów, które przyniosą im wiele korzyści. Od oszczędności czasu i kosztów, co jest ważne zwłaszcza dla tych, którzy są na początku swojej przygody
z biznesem. Aż do wyzwolenia kreatywności ich pracowników, którzy od teraz będą mogli prowadzić bardziej dynamiczne prezentacje”, mówi Lucian Peticila, założyciel Allview. “X4 Soul Vision jest wynikiem ewolucji technologicznej, która teraz pozwala na nielimitowany czas pracy projektora, bez konieczności okresowej wymiany lampy, jak to ma miejsce w projektorach DLP i LCD. ”, dodaje Lucian Peticila.

X4 Soul Vision, smartfon z wbudowanym laserowym projektorem MEMS, ma tylko 10mm grubości oraz wyposażony jest w smukłą, metalową podstawkę do projektora. Umieszczona na płaskiej powierzchni, podstawka zapewnia bardzo dobrą ostrość obrazu, niezależnie od odległości oraz powierzchni projekcji. Ze względu na to, że pionowa projekcja, z winy  powierzchni, nie zawsze jest możliwa, X4 Soul Vision posiada funkcję automatycznej i inteligentnej korekcji obrazu, zapewniającej zawsze idealny, prostokątny obraz.

Rozmiar projektowanego obrazu wynosi od 20 do 200 cali, w zależności od odległości smartfonu
od obszaru projekcji. Wyświetlane obrazy  charakteryzują się widocznością każdego detalu, dzięki szerokiemu spektrum kolorów (150% NTSC), ponadto, oferują lepszej jakości czerń oraz jaśniejszą biel,
w porównaniu do klasycznych projektorów.

Smartfon wyposażony został w dedykowany interfejs projektora pozwalający na używanie smartfonu jako touchpada – dzięki pojedynczemu dotykowi, będziesz mógł przewijać slajdy prezentacji, natomiast dodanie klawiatury Bluetooth pozwoli na edycję prezentacji lub projektowanych dokumentów. Dodatkowo, laserowym projektorem można sterować również za pomocą innego telefonu, po zeskanowaniu kodu QR.

X4 Soul Vision jest trzecim modelem Allview kompatybilnym z AVI, pierwszym asystentem głosowym
w języku polskim, opracowanym przez markę Allview.

Specyfikacja X4 Soul Vision

• 5.5" wyświetlacz IPS Full HD, INCELL, Pełna laminacja
  • Akumulator o pojemności 4,000mAh, w połączeniu z laserowym projektorem MEMS zapewnia do 3,5 godziny ciągłej projekcji
  • Procesor Octa-Core, wspomagany przez 3GB pamięci RAM oraz 32GB pamięci Flash
  • Aparat główny: 13MP z PDAF
  • Dwa sloty kart SIM, łączność 4G Dual Mode
  • Przedni aparat o rozdzielczości 8MP
  • Czytnik linii papilarnych

X4 Soul Vision od dzisiaj dostępny jest w przedsprzedaży na stronie www.allview.pl w cenie 1999 zł. Klienci, którzy zarejestrują się na stronie www.allview.pl/vision w dniach od 19 do 26 października 2017 uzyskają voucher zniżkowy o wartości 300 zł. Więcej informacji o nowym telefonie dostępnych jest na stronie produktowej X4 Soul Vision.

O marce Allview

Marka Allview została utworzona w 2004 i jest obecna na wielu rynkach europejskich w tym w Polsce, Rumunii, Bułgarii, Niemczech, Hiszpanii, na Węgrzech, Holandii, Mołdawii, Serbii, Czarnogórze, Macedonii, Bośni i Hercegowinie, Czechach, Malcie, Cyprze, Grecji, Litwie, Słowenii, Łotwie i Estonii.

Wartość naszej firmy oraz zaufanie klientów budujemy poprzez bezkompromisowe podejście do jakości naszych produktów, szerokie i stale powiększające się portfolio telefonów, smartfonów, tabletów i dedykowanych akcesoriów oraz kompleksową obsługę posprzedażową.